Talleksi suuromanikud tahavad väikeaktsionärid välja osta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viieeurosed.
Viieeurosed. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kinnisvara- ja jaekaubandushiid, 39 miljoni eurose aastakäibega Eesti Talleks on teinud väikeaktsionäridele tagasiostupakkumise, 25 eurot aktsia kohta. Aega on investoritel otsustamiseks juuli alguseni.

Miljonäridest Sarride perekonnale kuuluv Eesti Talleks saatis detsembris töötajatele kirja, milles pakkus soovijatele võimalust aktsiate tagasiostuks, vahendab Äripäev. Ülevõtuhinnaks 25 eurot, lisaks teadaanne, et tagasiostetavate aktsiate väärtus ei ületa kümnendikku kogu aktsiakapitalist ning pakkumine kehtib seitse kuud alates 4. detsembril vastuvõetud otsusest.

«Hetkel on olukord, kus ettevõttel on tekkinud vahendid ja võimalused, et aktsionäridele pakkumist teha. Keskmine tehingu hind viimastel aastatel on olnud ca 11 eurot aktsialt. Selle baasi pealt lepiti ka kokku hind, mis on 25 eurot,» ütles Eesti Talleksi juhatuse esimees Kaido Padar, kes liitus ettevõttega eelmisel aastal, olles varem olnud Tallinna Sadama tütarettevõttes TS Laevade juhatuse liige.

Tema sõnul on ettevõttel kokku 600 aktsionäri, kes erinevaid teid pidi omanikeringi sattunud, ning osa neist osa on ka kontserni töötajad.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles