Ratas: usaldame Skripali mürgitamise juhtumis oma liitlast Suurbritanniat (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Marko Saarm / Sakala

Peaminister Jüri Ratas ütles täna riigikogus, et Eesti mõistab hukka Vene endise luuraja Sergei Skripali mürgitamise Ühendkuningriigis, mille korraldamises kahtlustatakse Venemaad.

«Närvigaasi(ga) mürgitamise juhtum Suurbritannias on loomulikult tõsine juhtum. Ma kohtusin eile ka enamiku Euroopa Liidu saadikutega, kes resideerivad Eestis. Ma ütlesin üheselt, et Eesti mõistab sellise rünnaku tugevalt hukka,» ütles Ratas kolmapäeval riigikogu infotunnis.

«Ma ütlesin ka seda, et me toetame, me usaldame seda infot, mis tuleb meie liitlaselt Suurbritannialt antud kaasuse uurimisel. Ja ma arvan seda, et kõik riigid peaksid tegema kiiret koostööd, et selle juhtumi asjaolud välja selgitada. Tegemist on kõige tõsisema keemiarelva kasutamise juhtumiga Euroopas ja ma olen täna kohtunud ka Eesti vastavate ametkondadega selle rünnaku osas ja saanud nii täpse info, kui meil Eestis hetkel võimalik saada on,» jätkas Keskerakonna esimees Ratas.

Peaministri erakonnakaaslane, Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom avaldas samas sotsiaalmeedias toetust Venemaa seisukohale Skripali juhtumis, süüdistades Briti valitsust Vene-vastase hüsteeria õhutamises. Samuti avaldas Toom kahtlust Ühendkuningriigi valitsuse esitatud andmete suhtes, mille kohaselt oli rünnakus kasutatud aine väga tõenäoliselt pärit Venemaalt.

Skripal ja tema tütar said märtsi alguses ränga mürgituse tundmatust ainest, mis Briti ekspertide analüüside kohaselt on Venemaal toodetud närvigaas Novitšok.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles