Eesti loeb kohustused täidetuks ja rohkem kvoodipagulasi vastu ei võta (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Caro / Dirk Dobiey/Caro / Dirk Dobiey

Eesti võttis Euroopa Liidu 2015. aasta rändekava alusel vastu kokku 206 kvoodipagulast ning loeb selle rändekava lõplikult täidetuks.

Sel nädalal Eestisse jõudnud 18 süürlast on viimased kvoodipagulased, keda Eesti Euroopa Liidu 2015. aasta rändekava alusel vastu võtab. Siseministeeriumi pressiesindaja kinnitas BNS-ile, et nüüd on kõik esimese rändekava alusel vastu võetavad kvoodipagulased Eestisse jõudnud ning rohkem Eesti selle kava alusel inimesi vastu ei võta.

Kokku võttis Eesti Euroopa Liidu 2015. aasta rändekava alusel vastu 206 inimest, neist 141 Kreekast, 59 Türgist ja kuus Itaaliast. Sotsiaalministeeriumi andmetel ei viib neist Eestis 88 inimest.

Viimased esimese rändekava alusel vastuvõetud kvoodipagulased jõudsid Eestisse sel nädalal.

Eesti lubas Euroopa Liidu 2015. aasta rändekava raames Kreekast ja Itaaliast ümber paigutada ning Türgist ümber asustada kokku 550 inimest, sealhulgas Türgist oli Eesti valmis vastu võtma kokku kuni 160 inimest. Kõik kuus seni Itaaliast Eestisse ümber paigutatud inimest on pärit Eritreast. Eestisse saabunud kvoodipagulastest on 98 täiesealised ja 108 lapsed.

Euroopa Komisjon tegi mullu 27. septembril ettepaneku asustada 2019. aasta oktoobrist ümber 50 000 rahvusvahelist kaitset vajavat inimest. Valitsus otsustas asustab Türgist nii 2018. kui ka 2019. aastal ümber 40 inimest, see tähendab kokku 80 inimest. Seega võtab Eesti kahe rändekava alusel vastu kuni 286 pagulast.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles