Sai viis aastat juurde: ametnike ähvardamine tõi vangis istuvale naisetapjale uue karistuse (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: SCANPIX

Elukaaslase tapmise eest vangis istunud saarlane saatis kohtunikule ja prokurörile kirju ähvardustega, teenides selle eest niigi pikale kantud karistusele veel viis aastat otsa, kirjutab Saarte Hääl.

Prokuratuur süüdistas Sulev Kirsi (68) selles, et soovides ringkonnaprokurörile ja kohtunikule kätte maksta, ähvardas ta neid kirja teel ajavahemikus maikuust 2009 kuni augustini 2015 vägivallateo toimepanemisega.

Nii saatis tapmise eest 2009. aastal 7,5 aastaks vangi mõistetud Kirs vanglast kirju prokurörile, süüdistades teda enese suhtes toime pandud justiitskuriteos. Kirs väitis nimelt, et on süütu ja naise tappis keegi teine. Näiteks teatas ta 14. augustil 2015 saadetud kirjas: «Teie, tegite valega minust-, tapja, eks siis, peangi tapma hakkamagi!»

Kohtunikule kirjutas ta 27. juunil 2010: «Panite inimese kinni, ilma ühegi süütõendita kinni. /--/ Isegi Teie lapselapsed – peavad seda veel mäletama. Teie planeerite-mina kombineerin!... Võimatu, et kõik jääbki nii.»

Kohtuotsuses on tsiteeritud kokku kümneid kirju, mida lugedes nii kohtunik kui ka prokurör tundsid reaalset ohtu oma elule ja tervisele. Lisaks ähvardas ta jaanuaris 2016 Tartu vanglas vangivalvurit füüsilise vägivalla ja tervisekahjustuse tekitamisega: «Kuradi ment, tule siia, raisk, ma löön sul selle kausiga pea lõhki!»

Tegemist on Saaremaa kohtumõistmise ajaloos erakordse süüdistusega, mis sai alguses Sulev Kirsi süüdimõistmisest oma elukaaslase tapmises. Kuriteo pani ta toime täpselt 10 aastat tagasi, märtsis 2008 ja lõplikult süüdi jäi mees ringkonnakohtu otsusega aasta hiljem, 23. märtsil 2009. Karistuseks jäi seitse aastat ja kuus kuud vangistust.

Ähvardamise eest mõistetud viieaastane vanglakaristus jõustus üleeile, kui riigikohus Sulev Kirsi kaebust menetlusse ei võtnud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles