Stalnuhhin: vastuvõetav on vaid kodakondsuse nullvariant

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Stalnuhhin .
Mihhail Stalnuhhin . Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht.

Narva linnavolikogu esimees, keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin leiab, et võimalus valida endale Eesti kodakondsus tuleb anda kõigile neile, kes elasid Eestis iseseisvuse taastamise hetkel ning kes seda soovivad.

Stalnuhhin rõhutas, et oli seda meelt juba siis ning pole arvamust muutnud tänaseni, kirjutas venekeelne Postimees.ee.

«Koos Vladimir Velmaniga andsime veel 2002. aastal riigikogu menetlusse seaduseelnõu, mis oleks taganud kodakondsuse kõigile 1991. aasta seisuga Eestis elanud inimestele, kes selleks soovi avaldasid ilma igasuguste lisatingimusteta,» meenutas keskerakondlane.

«Seega oleks tulnud kodakondsust võimaldada kõigile soovijaile ilma keeleeksamite või põhiseaduse tundmist nõudvate tingimusteta, sest miks peab tundma seadust, mis sinu huve ei kaitse?,» küsis Stalnuhhin.

«Samas on selge, et praegu Eestit valitsev poliitiline eliit ei nõustuks sellise seaduseparandusega kunagi, kuna see vähendaks oluliselt nende šansse parlamendivalimistel,» rääkis Stalnuhhin.

Mingitest kompromissvariantidest, nagu näiteks eksamite kergemaks muutmisest, ei ole Stalnuhhini väitel pärast möödunud aasta aprillisündmusi mõtet rääkida.

«Eesti ühiskonna venekeelse osaga mängimine on mõttetu,» väitis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles