Mäkäräineni õudne päev andis liidrisärgi Kuzminale

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Kuzmina saab punase särgi vahetada kollase vastu.
Anastassia Kuzmina saab punase särgi vahetada kollase vastu. Foto: Newspix24/SIPA/Newspix24/SIPA

Laskesuusatamise MK-sarja hooaja eelviimast etappi peetakse Holmenkollenis ja tänasel sprindivõistlusel ei saanud kuidagi sihikut paika Kaisa Mäkäräinen. Neli möödalasku tähendasid vaid ühte MK-punkti ja sarja liidrisärgi loovutamist Slovakkiat esindavale Anastassia Kuzminale.

Kuzmina eksis täna tiirudes vaid korra ja sai kirja karjääri 13. etapivõidu. Järgnesid puhtalt lasknud Darja Domratševa (+8,9) ja Julia Džõma (29,2).

Mäkäräinen jättis omalt poolt mõlemas tiirus püsti kaks märki ja kaotas finišis Kuzminale 1.57,7. Mitte ainult ei tähenda see, et soomlanna varasem kindel eduseis Kuzmina ees muutus kuuepunktiliseks kaotuseks, aga põhjanaabril on ka jälitussõidus vaja tegeleda kahjude minimaliseerimisega.

Eestlannadest oli täna parim Regina Oja (1+1, +3.04,6) 76. kohaga. Meril Beilmann jättis püstitiirus üles kolm märki lõpetas 85.( 0+3, +3.34,6). Tuuli Tomingas (1+1, +4.01,9) sai 97 naise seas 89. koha.

MK-sarja parimatel on hooaja lõpuni jäänud veel viis võistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles