Juhtkiri: näpud eemale!

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Tegelikult ei oskagi rohkemat kui kurvalt ohata uudise peale, et Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil heaks kiita pöördumise riigikohtule, milles tahetakse kärpida riigikontrolli õigusi kontrolli teostamisel omavalitsuste üle.

Linnajuhtide hinnangul on lausa põhiseaduse vastane see, kui riigikontroll tunneb huvi munitsipaalvara valdamise, kasutamise ja käsutamise üle. Kindlasti läheb kohe käiku ka demagoogiaarsenal eesotsas väitega, et linnal on ju omal revisjonikomisjon ja sellest piisab, et tagada läbipaistvus.

Varga peas põleb müts, ütleb vanasõna. Teine lisab, et õige hõlma ei hakka keegi. Kui müts ei kärssa, miks peaks Tallinna linnavalitsus siiski kartma, et keegi nende kallale kargab?

Mõistetav, et ükski inimene ei soovi seda, et ta ka lihtsalt kontrollimise eesmärgil kuhugi uurimisele viiakse või ööks arestimajja paigutatakse. Sest seda ebamugavust ei kompenseeri õigele tagantjärele mitte keegi. Kuid soovitus omavalitsustegelastele: tehke oma tööd nii, et kellelgi ei peaks tekkimagi kahtlust selle ebaaususes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles