Ärevushäiretega Kali Briis esitleb debüütalbumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kali Briis
Kali Briis Foto: youtube.com

Reedel 20. mail esitleb kontserdiga kinos Sõprus oma esimest albumit Paidest pärit muusik, produtsent ja laulja Kali Briis.

Plaadifirma Umblu välja antava heliplaadi «Homewrecker» ilmumise tähistamiseks antav live jääb Kali Briisil tõenäoliselt viimaseks tänavuseks kontserdiks, sest noormees – kodanikunimega Alan Olonen – ei tunne end laval olles just kõige paremini.

Briis maadleb nimelt ärevushäiretega, nagu ta ajakirjanduselegi on öelnud: «Mul on ärevushäire, mida olen juba aasta ravinud. See avaldub südamekloppimises ja muudes «vahvates» asjades, seega lendab lavale minnes ärevus mulle nagu kofeiini üledoos vereringesse ja ma ei suuda enam rahulikult laval olla.»

Spetsialistidelt ärevushäirete leevendamiseks abi otsinud Kali Briis tuleb Sõpruses lavale koos kitarristiga Erko Niit, lauljatariga Laura Junson ja rütmiparki valvava Raul Saaremetsaga.

Tema live toimub ürituse Mutant Disco Kino raames. Sel peol näidatakse suurelt kinoekraanilt ka Animal Collective’i ja Danny Perezi psühhedeelset visuaal-albumit «ODDSAC», mängib plaate Londoni popfunkhuligaanide bändi Man Like Me laulja Johnny Langer ja ka DJd Raul Saaremets, Rhythm Doctor ja Siim Nestor.

Mutant Disco Kino on esimene üritus sel nädalavahetusel Tallinnasse laiali määritud Mutant Disco Weekenderist. Osa kaks – nostalgiline afterparty - toimub kohe pärast kinos Sõprus vaikseks jäämist öölokaalis Vabandust.

Viimane ja kolmas osa – Indie-Pidu – leiab aset aga täiesti uues või siis seniavastamata paigas pealinna ööelus: lakooniliselt Nightclubiks nimetatud eksootilises peoruumis Rotermanni kvartalis, aadressil Roseni 11.

Indie-Peol valivad plaadimuusikat Röövel Ööbiku liikmed Sten Sheripov ja Raul Saaremets, netiajakirja divedivedive.org peatoimetaja Paul Emmet, muusikaajakirjanik ja R2 indisaate Nestor & Morna vedaja Siim Nestor, Postimehe kultuurivedur 2010 Indrek Kasela ja 1970ndatest Londonis plaadimasinate taga mässanud Rhythm Doctor.

Kali Briis - Home Alone from vahert on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles