Saaremaa rannikul tormivarju palunud Vene laev tekitas küsimusi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ankur. Pilt on illustratiivne
Ankur. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Eile teatati Saarte Häälele, et Lõmala sadama juures on üks laev rannikule kahtlaselt lähedal. Selgus, et tegemist on Vene kaubalaevaga, mis oli kummalistel asjaoludel tormivarju palunud.

Kaubalaeva seismine paari miili kaugusel kaldast tundus kummaline, kuna see kant jääb laevateest kõrvale ja seal ei ole suuri laevu peaaegu üldse näha. «Ei tea, kas keegi teeb Volaret (madalikule sõitnud legendaarne Kreeka laev – toim),» ütles teataja, kes oma sõnul seal kandis tihedalt liikujana pole taolisi laevu varem näinud.

Laevaliiklust kajastava veebilehe Marinetraffic.com andmeil oli tegu Vene lipu all sõitva kaubalaevaga Omskiy 134, mille sihtsadamaks Rootsis asuv Mönsterås.

Merevalvekeskus teatas, et tegemist on Vene laevaga, mis palus juba üleeile tormivarju. Olgugi et tormi ei olnud ja eile puhus põhjatuul 7–8 m/s.

«Täna (eile – toim) on samuti tormihoiatused jõus ja kuna tegemist on esialgselt jõelaevaks ehitatud laevatüübiga, siis on ta merel ilmale ja jääle eriti tundlik,» selgitas politsei pressiesindaja Kristi Raidla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles