Galerii: Senegali tänavakaupmehe surm põhjustas Madridis rahutusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Madridis puhkesid Hispaania politsei ja sisserändajate vahel kokkupõrked, kuna väidetavalt sai Senegali päritolu tänavakaupmees surma, kui korrakaitsjad teda taga ajasid.

Meeleavaldajad süütasid ööl vastu reedet mõne tunni kestel Madridis Lavapiési linnaosas põlema mootor- ja jalgrattaid ning prügikaste. Lõhuti ka mõned pargipingid ja bussiootepaviljonid.

Rahutustes on kergemalt vigastada saanud vähemalt 19 inimest. Kannatada sai ka kümme politseinikku, teatasid Hispaania ametivõimud. Madridi politsei teatel vahistati kuus inimest.

Päästeteenistuse andmeil leiti 30. eluaastates Senegali tänavakaupmees Mmame Mbage teadvusetult ja ta suri südamerabanduse tõttu.

Meeleavaldajate sõnul oli Mbage saabunud üle mere paadiga Hispaaniasse 12 aastat tagasi. Ta töötas riigis ebaseaduslikult tänavakaubitsejana ja saatis teenitud raha koju oma perekonnale.

«Munitsipaalpolitsei tuli kohale ja jälitas teda mootorrattal Solist Lavapiési,» jutustas AFP-le 25-aastane Madou, samuti Senegalist pärit tänavakaupmees. «Lõpuks ta suri seal».

Madridi linnapea Manuela Carmena ütles, et linnavõimud uurivad juhtunut põhjalikult ja reageerivad sellele vastavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles