Pardakaamera video: ohtlik möödasõit Jõhvi-Tartu maanteel lõppes seekord õnnelikult (3)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Postimees sai reedel ühelt tähelepanelikult liiklejalt videosalvestise, millelt on näha Jõhvi-Tartu maanteel sooritatud ohtlikku möödasõitu. Liikluspolitseinik Gunnar Rätsepuu nentis salvestisega tutvudes, et seda laadi möödasõidud on võivad lõppeda raske õnnetusega.

Käesoleva aasta algus on liikluses olnud traagiline. Paljud on saanud liiklusõnnetustes raskelt viga ning traagilistes avariides on mitmed inimesed kaotanud lähedase. «See kurb statistika ja videos nähtud ohtlik möödasõit panevad kukalt kratsima ning muretsema, et ikka leidub juhte, kes liikluses lubamatult riskeerivad ning ohtlikke manöövreid ette võttes end ja teisi ohtu asetavad,» ütles Rätsepuu.

Videolõigus näha olev situatsioon lõppes kõikidele õnnelikult. Räptsepuu sõnul jäi sedapuhku raske õnnetus toimumata tänu teiste samal trassil liikunud juhtide tarkusele ja ettenägelikkusele. «On selgelt näha, et möödasõitjaga samas suunas liikunud sõidukite juhid oskasid ohtu ette näha ning hoidsid paremale tee serva ja võimaldasid möödasõidul olnud Volvol aegsasti oma sõiduritta naasta,» kommenteeris ta.

Politsei selgitas video põhjal välja ohtliku möödasõidu sooritanud autojuhi, võttis temaga ühendust ning kutsus ta Tartu politseimajja vestlusele.

Riskeerival käitumisel liikluses, närvilisetel möödasõitudel ja lubamatult suureks kasvavatel kiirustel pole kohta turvalises liikluses. Möödasõit on ohtlik manööver ja kui see otsustatakse ette võtta, tuleb möödasõit planeerida ja ajastada täie tähelepanuga. Valesti valitud kiiruse, agressiivse sõidustiili ja hoolimatuse kõrval põhjustavad sageli õnnetusi just läbikaalumata möödasõidud. Neid tehakse veendumata, kas see on ikka turvaline. Näiteks möödutakse korraga mitmest sõidukist või autost, mis juba niigi kiirust ületab ning loodetakse pimesi, et kurvi või mäenuki tagant ei tule kedagi vastu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles