Otseülekanne Putini-konverentsist: Kremli-eksperdid analüüsivad Venemaa poliitikat (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik / Scanpix

Parasjagu käib New Yorgis Putini-teemaline konverents, mis keskendub Venemaa presidendi Vladimir Putini rolli analüüsimisele Venemaa viimase 15 aasta välis- ja julgeolekupoliitilistes otsustes. Konverentsil esineb ka Toomas Hendrik Ilves.

Eesti aja järgi kell 15.05–23.30 kestval konverentsil vaetakse põhjuseid, mis on Venemaa viinud vastuseisule lääneriikidega ja otsitakse muu hulgas vastust küsimusele, kuidas saab lääs end kaitsta Venemaa info- ja küberrünakute vastu.

Tegu on esimese selletaolise konverentsiga, mis toob kokku Kremli-eksperdid, välis- ja julgeolekupoliitika kujundajad, ajaloolased, Putini biograafiakirjutajad ja Venemaa demokraatia-aktivistid.

Teiste seas esinevad Garri Kasparov, ajakirjanik ja mitmete Venemaa-teemaiste raamatute autor David Satter, majandustedlane Anders Åslund, ajakirjanik James Kirchick, infosõja ekspert Molly Mckew, ajakirjanik ja mitmete Venemaa-teemaliste raamatute autor Luke Harding, ajaloolane Amy Knight, Venemaa luuretegevuse ekspert Andrei Soldatov, Magnitski akti eestkõneleja Bill Browder ja Stanfordi ülikoolis küberjulgeolekule keskendunud president Toomas Hendrik Ilves.

Ilves keskendub oma ettekandes Venemaa küberohule ja sammudele, mida lääs saab enda kaitseks astuda.

Konverentsi korraldab Ühendriikides asuv Human Rights Foundation, mille esimeheks on Garri Kasparov. Konveretsi otseülekannet saab jälgida ka konverentsi kodulehel www.putincon.com.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles