Alabama šerif ostis vangide söögiraha eest rannamaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alabama osariigi šerif Todd Entrekin.
Alabama osariigi šerif Todd Entrekin. Foto: twitter.com

Alabama osariigi šerif kasutas vangide toitmiseks mõeldud 750 000 dollarit endale rannamaja soetamiseks.

Eowah` maakonna šerif Todd Entrekin kasutas enne Teist maailmasõda vastu võetud seadust, et jätta endale raha, mis jäi üle vangide toitmisest.

Kummalise seaduse tõttu on täiesti legaalne, et šerif pani kolme aasta jooksul enda taskusse 750 000 dollarit, mille investeeris nelja magamistoa ja basseiniga rannamaja soetamisse. Šerifi aastane sissetulek on üle 93 000 dollari.

Avalduses teatas Entrekin, et liberaalne meedia on asunud teda seaduse täitmise eest ebaõiglaselt ründama.

Tegu ei ole aga esimese korraga, mil seadust on enda huvides ära kasutatud. 2009. aastal mõisteti Morgani maakonna šerif Greg Bartlett enda majandatud vanglasse, kuna vangid kurtsid nappide toidukoguste üle, mis koosnesid enamasti õhukesest vorstiviilust ja leivakuivikutest.

Bartlertt tunnistas, et pani kolme aasta jooksul oma tarbeks kõrvale 212 000 dollarit, mis vangide toitmisest üle jäi, kuid eitas, et kinnipeetavad kehvalt süüa said.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles