Adidas müüs miljon paari ookeaniprügist tehtud jalanõusid

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ookeaniprügist tehtud jalanõu.
Ookeaniprügist tehtud jalanõu. Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS

Maailma üks edukaim spordirõivaste tootja Adidas on müünud rohkem kui miljon paari jalanõusid, mis on tehtud ookeanis hulpivast plastist.

Ettevõte on kasutusele võtnud tehnoloogia, mis muudab ookeaniplasti polümeeriks, millest valmistatakse jalavarje, kirjutab Business Insider.

Ühe paari jalatsite tegemiseks kulub keskmiselt 11 plastpudelit. Tossudele peale vaadates ei suuda inimese silm neid kuidagi eristada tavalistest Adidase jalanõudest.

Kuigi miljon paari pole Adidase mahtude juures teab mis suur arv, näitab see ettevõtte sõnul siiski, et nõudlus uute taaskasutatavate materjalide vastu on üha kasvav.

Adidas pole ainuke, kes uut tehnoloogiat katsetab. Näiteks tuli jalatsitootja Allbirds hiljuti välja jalanõuga, mis on tehtud eukalüptipuu kiust.

Oma sammu on astunud ka maailma suurim spordirõivate tootja Nike, kes näitas hiljuti Flyleatheri jalanõu, mis on valmistatud taaskasutatud nahakiust.

Tõenäoliselt kiikavad jalatsitootjad ühe rohkem taaskasutatavate materjalide poole, sest naftale toetumine muutub üha kallimaks ja keskkonda saastavamaks.

Seega ei tohiks ookeaniprügist tehtud jalanõud tulevikus enam suur üllatus olla.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles