Eesti e-arveldus sisenes jõuliselt Balkanile

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Lohk ja Vladimir Ilić
Kaur Lohk ja Vladimir Ilić Foto: Erakogu

Eestis asutatud ja riigilegi e-arveldust pakkuv finantstehnoloogiafirma Fitek Grupp omandas 50 protsenti Serbia ettevõttest ning sisenes ühtlasi Bosnia- ja Hertsegoviina, Montenegro, Makedoonia ja Horvaatia turule.

Ostetud e-arvelduse ja digitaalse trüki  ettevõte kandis seni nime New Image, kuid edaspidi hakatakse uutel turgudel opereerima Fitek’i nime all.

New Image’i peadirektori Vladimir Ilići sõnul aitavad Fiteki koostöökogemused avaliku sektori, telekomifirmade, pankade ja kommunaalteenuste pakkujatega Serbia firmadel mõista kasu, mida masintöödeldavate e-arvete kasutus kaasa toob. 

«Me hakkame ka pakkuma Fiteki ostuarvete lahendust, mis vähendab märkimisväärselt raamatupidajate käsitööd ostuarvete sisestamisel,» ütles Ilić.

Fitek Grupi juhatuse liige Kaur Lohk märkis, et Eesti riik juba kasutab Fiteki ostuarvete töötlemise lahendust ja nüüd soovib Fiteki ostuarvete lahendust pakkuda kõikidel uutel turgudel, kuhu ta siseneb.

Nii Fitek kui New Image on valmis aitama klientidel rakendada ELi direktiivi, mille järgi Euroopa Liidu hangetel osalevatel ettevõtetel tuleb olla valmis omavahel arveldamiseks masintöödeldavate e-arvetega.

Ettevõtted leiavad, et kuna Serbia soovib saada Euroopa Liidu liikmeks, siis Fiteki ja New Image’i arendatav arveldussüsteem toetab Serbia organisatsioonide ja ettevõtete vastavust Euroopa Liidu standarditele.

Finantstehnoloogia lahendusi pakkuv Fitek Grupp tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Slovakkias, Serbias ning Bosnias ja Hertsegoviinas ja ekspordib oma teenuseid 11 riiki. Grupp annab tööd 240 inimesele ja aastakäive ületab 20 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles