Johnson: Venemaa eitused lähevad aina absurdsemaks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Johnson täna Brüsselis.
Boris Johnson täna Brüsselis. Foto: Virginia Mayo/AP/Scanpix

Moskva väited, et nad pole seotud endise Vene topeltagendi mürgitamisega Inglismaal, lähevad aina absurdsemaks, ütles Briti välisminister Boris Johnson täna.

«Venemaa eitused lähevad aina absurdsemaks,» lausus Johnson, kui saabus Euroopa Liidu välisministrite kohtumisele Brüsselis. «See on klassikaline Vene strateegia, millega üritatakse peita tõe nõela valede ja hämade heinakuhja,» lausus ta.

Federica Mogherini.
Federica Mogherini. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

Johnson annab täna Euroopa Liidu välisministritele ülevaate uurimisest. Täna ei oodata otsust meetmete kohta, mida Euroopa Liit Venemaa suhtes kasutusele kavatseb võtta. Euroopa välisasjade kõrge esindaja Federica Mogherini sõnas, et Euroopa Liit seisab täielikult Suurbritannia kõrval ja nimetas intsidenti vastuvõetamatuks. 

Kreml on ümber lükanud Suurbritannia ja nende liitlaste väited, mille kohaselt oli just Kreml 4. märtsil toimunud endise topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia mürgitamise taga Salisbury linnas. 

Suurbritannia andmetel kasutati Vene topeltagendi ja tema tütre ründamiseks närvimürki «Novitšok», mis pärineb Nõukogude Liidu laboritest ja on kõige ohtlikum teadaolev närvimürk.

Eelmise nädala neljapäeval tegid Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa ja USA ühisavalduse, milles süüdistasid Venemaad esimeses keemiarelva abil toime pandud rünnakus Euroopas pärast Teist maailmasõda. 

Kremli pressisekretär Dmitri Peskov ütles täna, et Suurbritannia peab suutma Venemaa seotust tõestada või Venemaa ees vabandama. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles