Fotod ja video: vaata, kuidas läheb Keila kutsikavabrikust päästetud koertel

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel neljapäeval avastasid loomakaitsjad Treppojalt kutsikavabriku, kus vireles 38 haiget ja nälginud koera. Viis koera jõudsid Tallinna PetCity loomakliiniku veterinaaride hoole alla ning loomaarst Marili Kösteri sõnul ei ole vähemalt nende kutsade elud ohus.

Kõik koerad on eri tõugudest: kliinikus on koha leidnud inglise buldog, ahvpinšer, kääbusspits, taks ja havanna bichon. Koerte seisukord polnud veterinaaride juurde jõudes kiita — nad kõik olid nälginud, pesemata-kammimata ja lõikamata küüntega, mis takistasid neil normaalselt kõndimist. Loomulikult polnud mitte ükski koertest steriliseeritud või kastreeritud.

Järgmise kahe nädala jooksul ootab koeri ees parasiiditõrje, kirburohud, korralik pesemine ja küünte ning karva lõikamine. Kui kutsade füüsiline olukord on spetsiaaltoidu abil paranenud, nad kastreeritakse ja steriliseeritakse ning seejärel lähevad nad Eestimaa Loomakaitse Liidu kaudu oma uutesse kodudesse.

«Nad on terved ja normaalsed loomad, kes saavad inimestega hästi hakkama,» kinnitas Köster. «Nad on sõbralikud, ükski neist pole agressiivne ja nad oskavad peaaegu ka rihma otsas kõndida, ent seda tuleb veel veidi harjutada.»

Eestimaa Loomakaitse Liidu loomapäästja Heiki Valner nentis, et räämas suvilast leidnud taksikutsikate olukord pole kiita ning nad on ülikriitilises seisus. Kutsikatel on kõrge palavik, kõhud lahti ja väljaheited usse täis. Lisaks sellele avastati kutsikatel ka parvoviirus, mis põhjustab väga nakkavat kõhulahtisust ja oksendamist ning tabab eelkõige seedesüsteemi ja südant. Kui taksipesakonna kõige suurema ja tugevama poja elu sai laupäeval parvoviiruse tõttu otsa, siis tema kõige pisem vend võitleb senini vapralt ellujäämise eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles