Hümniga miinide vastu

Liis Treimann
, video- ja fotoreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida kõvemini separatistid Krõmskoe küla tulistavad, seda kõvemini mängib külavanem Juri Konstantinov valjuhääldist Ukraina hümni. 

Juri lülitab oma arvutist hümni mängima ning külavalitsuse kõrvale posti otsa paigutatud valjuhääldist kõlab kaugele: "Ще не вмерли України ні Слава, ні Воля..." Kui Juri seda esimesed korrad tegi, siis jooksid kohalikud hoolimata mürskudest ja miinidest tänavale välja vaatama, et mis nüüd juhtus. Nüüd on nad juba harjunud. "Seda on hästi ka teisele poole kosta. Et nad teaksid, et meie vaimu ei murra see (pommitamine) kuidagi ning et neil pole siin midagi teha!" seletab Juri. 

Krõmskoe administratsiooni ülem Juri Konstantinov ja tema kass. Sõja ja Ukraina poliitilise juhtkonna suhtes väga radikaalsete vaadetega külavanem nentis, et riiki ta muuta ei saa, aga vähemalt Krõmskoes saab ta näidata, et ka Ukrainas võib võim töötada rahva jaoks.
Krõmskoe administratsiooni ülem Juri Konstantinov ja tema kass. Sõja ja Ukraina poliitilise juhtkonna suhtes väga radikaalsete vaadetega külavanem nentis, et riiki ta muuta ei saa, aga vähemalt Krõmskoes saab ta näidata, et ka Ukrainas võib võim töötada rahva jaoks. Foto: Liis Treimann
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles