Kolm näitlejat uurivad ahistamist iga kandi pealt

, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses «Emmanuelle'i jälgedes» on voodi ümber näitlejad Helgur Rosenthal (vasakult), Peeter Rästas ja Maarja Jakobson.
Lavastuses «Emmanuelle'i jälgedes» on voodi ümber näitlejad Helgur Rosenthal (vasakult), Peeter Rästas ja Maarja Jakobson. Foto: Gabriela Liivamägi / Tartu Uus Teater

Oli aasta 1987. Üks mu tuttav sõitis ühel varahommikul parajasti autoga Tartust Tallinna, kui äkki hakkas talle umbes poole tee peal vastu voorima katkematu autode vool. Tallinna poole sõitja oli tükk aega hämmingus. Miks inimesed Tallinnast põgenevad? Selgus, et nad tulid hoopis «Emmanuelle'i» filmi vaatamast.

See oli omal ajal tõeline sensatsioon, sest see oli esimene erootiline film, mida nõukogude inimesel õnnestus näha. Ja sedagi ainult Põhja-Eestis Soome televisiooni vahendusel. Ime siis, et peale selle nägemist hakkas eestlaste iive kohe plahvatuslikult tõusma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles