Selgusid esimesed viis kohta, kuhu hakatakse rajama riiklikke üürimajasid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linn on üks viiest kohalikust omavalitsusest, kes hakkab esimeste seas riiklikku üürimaja rajama.
Valga linn on üks viiest kohalikust omavalitsusest, kes hakkab esimeste seas riiklikku üürimaja rajama. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riiklike üürimajade pilootprojektist said esimeste seas toetust Muhu, Türi, Lääne-Nigula, Valga ja Saue, kuhu järgmise aasta lõpuks rajatakse kohaliku omavalitsusega kahasse üürikorteritega maja. 

Enamik omavalitsusi hakkab eelisjärjekorras majutama sinna õpetajaid, ametnikke ja õdesid, ent mõni keskendub ka erasektori töötajatele, vahendab ERRi uudisteportaal.

Türi vald teeb 830 000 euro eest korda nõukogudeaegse ühiselamuhoone, et toetuse abil valmivad korterid peamiselt avaliku sektori töötajatele välja üürida. Ka Valga renoveerib 1,3 miljoni euro eest vana hoone, täpsemalt 1912. aastal ehitatud muinsuskaitsealuse maja.

Lääne-Nigula vald ehitab päris uue maja, nimelt tuleb 12 korteriga üürimaja Linnamäe külla ja see antakse erasektori tööandjatele.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles