HP ettekuulutus on punane ja must

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HP OMEN 15-CE002NO
HP OMEN 15-CE002NO Foto: Telia

Sülearvutit võib osta mitmeti. Võib vaadata vaid hinda ja teha ostuotsus hinna järgi. Võib vaadata välimust ja selle järgi otsustada. Huvitav oleks teada, kas keegi tuleb ka poodi ja küsib arvutit, mis kaalub 2,6 kilogrammi. Veidi teadlikum lähenemine oleks oma vajaduste kaardistamine ja siis nende järgi selle õige leidmine. Kui sinu vajaduste hulka kuulub mängimine ja videotöötlus, siis alljärgnev ülevaade HP OMEN 15-CE002NO kohta just sulle, kirjutab Heigo Ensling tehnoloogiaportaalis Digitark.

Veidi futuristlik ja nurgeline disain annab OMEN-ga võimaluse teiste ees igal pool edvistada, sest sellist kujundust teistel lihtsalt ei ole. Kui 2014. aasta OMEN oli pakitud alumiiniumist kesta sisse, siis nüüdne mudel ajab läbi tugevast plastikust korpusega.Seda arvutit kannatab täiesti ühest nurgast tõsta, ilma et korpus läbi vajuma kipuks. Ainuke nõrguke koht tundub olevat ekraani tagune, kus sõrmevajutus lubab kaant alla suruda 3-4 millimeetrit. Sülekotis võiks OMENi transportida küll, kuid hellalt ja midagi peale ladumata.

Must ja karmiinpunane – kaks värvi, mis iga nurga alt vastu vaatavad. Ka klaviatuuri taustvalgustus on punane – seega sobib arvuti igati näiteks Subaru omanikule.

Punane taustavalgus on stiilne.
Punane taustavalgus on stiilne. Foto: Heigo Ensling

Heliosakonna ülesehitusse on oma panuse andnud Bang & Olufsen. Ja häält teeb OMEN piisavalt, arvestades, kui pisikesed tegelikult on need kõlarid. Kui veidi norida, siis järgmine mudel võiks sisaldada üht korralikku bassielementi, et heli veelgi paremaks saada.

HP pakub lisavarustusena täpselt samasuguse disainiga mikrofoniga kõrvaklappe OMEN 800. Mürasummutus on sel väga hea, heli hea, kuid pikemat aega kasutades hakkab peale mõjuma selle kaal (410 grammi).

Arvutiga hästi kokkusobivad kõrvaklapid.
Arvutiga hästi kokkusobivad kõrvaklapid. Foto: Heigo Ensling

Korpus, ventilatsioon ja temperatuur

Arvuti, mis kaalub tõega 2,6 kilogrammi, ei kvalifitseeru kindlasti ultrabook mõiste alla, kuid vajadusel saab teda kaasas kanda. Kaalu aitab all hoida NVidia Max-Q disaini filosoofia, mis lubab samaväärset võimekust veidi väiksema voolutarbega.

Korralikult on vaeva nähtud kuuma õhu eelmaldamisega korpusest ja niimoodi on väljuvad õhukanalid leidnud koha hingede tagaküljel. Soovitan kasutada kõrvaklappe, sest ka rahuliku veebisirvimise ja muusika kuulamise ajal on ventilaatorite töö vaikses toas häiriv.

Video renderdamisel tõusis protsessori temperatuur ligi 80 kraadini ja videokaardi temperatuur näitas 68 kraadi. Ja arvuti altpoolt läks päris kuumaks. Siit siis väike hoiatus – kasuta OMENi ikka laua peal, mitte süles.

Milline on arvuti ekraan, mitu tundi peab aku ja kas arvuti ka oma hinda väärt on, loe juba lähemalt Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles