Norra justiitsminister astus valitsuskriisi vältimiseks tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sylvi Listhaug.
Sylvi Listhaug. Foto: BERIT ROALD/AFP/Scanpix

Norra justiitsminister Sylvi Listhaug teatas täna tagasiastumisest, et vältida umbusaldamist parlamendis.

Rändevastase Progressipartei (FrP) liige Listhaug mõistis sotsiaalmeedias tagasiastumisest teatades hukka opositsiooni nõiajahi enda vaigistamiseks. «Astun tagasi, kuid luban, et ei ole parlamendis vait,» kirjutas minister Facebookis.

Listhaug vapustas 9. märtsil Facebooki-postituses riiki, süüdistades opositsioonilist Tööerakonda selles, et see peab «terroristide õigusi tähtsamaks riiklikust julgeolekust». Justiitsminister kritiseeris Tööpartei vastuseisu ettepanekule võtta kohtuotsuseta Norra kodakondsus isikutelt, kes kujutavad endast ohtu riigi elulistele huvidele.

Kunagine Progressipartei (FrP) liige Anders Behring Breivik tappis 22. juulil 2011 kahes Tööerakonna vastu suunatud rünnakus 77 inimest.

Skandaal kõigutas peaminister Erna Solbergi Konservatiivse Partei, Progressipartei ja liberaalide vähemusvalitsust ning umbusaldushääletus võinuks viia valitsuse lagunemiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles