ISISe verine üllatus tappis Süürias 36 valitsusvägede sõdurit (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvägede sõdurid.
Süüria valitsusvägede sõdurid. Foto: STRINGER/AFP/Scanpix

Äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS) korraldas ööl vastu tänast üllatusrünnaku Damaskuse Qadami piirkonnale, kus sai surma 36 Süüria valitsusväelast, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Süüria valitsus ei ole teadet kommenteerinud

«ISIS võttis öises rünnakus Qadami piirkonna täielikult oma kontrolli alla, surma sai 36 valitsusväelast ja omakaitsevõitlejat,» ütles vabaühenduse juht Rami Abdel Rahman, kelle sõnul kümned valitsusväelased said haavata, vangistati või on kadunud.

Vaatluskeskuse teatel korraldas ISIS rünnaku oma positsioonidelt Qadami naabruses asuvas Hajar al-Aswadi piirkonnas. «Režiimiväed koondavad Qadami ümbrusse lisajõude ja üritavad piirkonda tagasi vallutada,» ütles Abdel Rahman.

Damaskuse lõunaosas asuvat Qadami on viimastel aastatel kontrollinud erinevad mässuliste rühmitused. Eelmisel nädalal evakueeriti pärast režiimiga saavutatud kokkulepet piirkonnast sajad Hayat Tahrir al-Shami (HTS) rühmituse võitlejad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles