Kallas: eelmise aasta võitlused võiks jääda selja taha (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Mariliis Ollino

Ainus kandidaat Reformierakonna esimehe kohale Kaja Kallas kutsus erakonnakaaslasi üles jätma möödunud aastal toimunud parteisisesed võitlused selja taha ning kinnitas, et ta ei kuulu ühtegi leeri ja teeb oma otsused ise.

Erakonnakaaslastele saadetud kirjas kirjutas Kallas, et riigikogu fraktsioon esitas kaks kandidaati riigikogu aseesimehe kohale. «Kui on kaks kandidaati, siis on loogiline, et mõlemaid ei saa esitada ning toimuvad valimised. Mis ka toimusid. Valimiste tulemusel otsustas fraktsioon esitada kandidaadiks Kalle Laaneti. Jah, kuna hääled jagunesid 13-10, siis on see selge see, et need, kelle kandidaat ei võitnud, ei ole selle tulemusega rahul. Ometi on need valimised, mis kuuluvad demokraatia juurde ja seda tulemust tuleb aktsepteerida,» kirjutas Kallas.

Ka avaldas Kallas kahetsust erakonnasisese info meediasse lekitamise üle. «Tahan, et lõppeks see ajakirjandusele lekitamine ja info levitamine, et kui ma ei nõustu Hanno Pevkuriga, siis ma olen automaatselt Kristen Michali meelne. Samuti ei tähenda see, kui ma ei nõustu Kristen Michaliga, et olen automaatselt Hanno Pevkuri meelne. See võitlus toimus eelmisel aastal ja võiks nüüd juba kord jääda selja taha,» kirjutas Kallas.

«Ma olen oma tegevusega poliitikas näidanud, et mul on oma selgroog ja teen oma otsused ise. Olen julenud väga raskel ajal minna erakonna peavooluga vastuollu ja öelda välja oma arvamuse. Kuulan erinevaid nõuandeid ja arvamusi, aga oma otsused teen ikka ise,» seisab kirjas. «Ma ei ole kellelgi midagi võlgu ja püüan seda ka nii hoida,» lisas Kallas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles