Viinis elanud eestlane: maailma parima linna tiitel ei tule mingi üllatusena (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiliger Franz Assisi kirik Viinis jõe kaldal
Heiliger Franz Assisi kirik Viinis jõe kaldal Foto: Sergey Borisov/PantherMedia / Scanpix

Täna selgus Merceri poolt läbi viidud uuringus, et Viin on elukvaliteedi poolest parim linn maailmas, kus elada. Kui hea seal elada on, uuris Postimees Viinis üle poole aasta elanud Heelialt.

«Ausalt öeldes ei tule mulle üllatusena, et Viin juba üheksandat aastat järjest parimaks linnaks valitud on,» sõnas Heelia.

Viinis elanud eestlasena on Heelia arvates linna suurim eelis see, et tegemist on justkui väikse suurlinnaga. Seal elades olevat võimalus suurlinnale kohaselt osa saada maailmatasemel kultuuriüritustest, kuid samal ajal on tegemist kompaktse linnaga, kus kõik on käe-jala ulatuses ning öisel ajal ei pea üksi ringi jalutamist kartma. 

Viin öösel
Viin öösel Foto: Josef M?llek/PantherMedia / Scanpix

«Samuti teeb Viinis elamise mugavaks suurepärane ühistranspordisüsteem, mis katab kogu linna. Sealjuures hilineb ühistransport haruharva ning kui Eestis peab bussist maha jäädes halvimal juhul mitukümmend minutit ootama, siis Viinis pole maha jäämine mingi mure - üldiselt on juba paari minuti pärast uus sõiduk kohal,» kirjeldas ta linna positiivseid külgi. Samuti lisas ta, et Viinis sõidavad ringi ööbussid ja trammid, millest paljud eestlased juba pikka aega puudust tundnud on.  

Öötramm Viinis
Öötramm Viinis Foto: Joerg Hackemann/PantherMedia / Scanpix

Lisaks mugavustele on linn ka tõeliselt kaunis ja pakub palju silmailu. «Iga maja on omaette arhitektuuripärl ning rohelisest linnast voolab läbi jõgi, mille kaldal pikutades ilusat ilma nautida,» kirjeldas ta.

Heiliger Franz Assisi kirik Viinis jõe kaldal
Heiliger Franz Assisi kirik Viinis jõe kaldal Foto: Sergey Borisov/PantherMedia / Scanpix

Viinis elanud või linna külastanud eestlane, mida arvad sina? Kas Viin on maailma parima linna tiitli vääriline?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles