Kirjandusinimesed sõidavad Londoni raamatumessile esinema

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Raud
Rein Raud Foto: Mihkel Maripuu

Tänavu sõidab 10.-12. aprillil toimuvale Londoni raamatumessile Eestist esinema 32 kultuuriinimest, nende hulgas 14 kirjanikku, ilukirjanduse tõlkijad, illustraatorid, muusikud jt.

Eesti, Läti ja Leedu on tänavu Londoni raamatumessi peakülalised. Londoni raamatumess (London Book Fair) on üks olulisemaid Euroopa raamatumesse, mis on eesti kirjanduse jaoks ukseks ingliskeelsesse kirjastusmaailma.

Tänavustel peakülalistel on kasutada suurem ekspositsioonipind, mis annab võimaluse rohkem raamatuid välja panna. Samuti valitseb suur huvi meie kirjanike vastu. Neljal messi fookuses oleval Eesti kirjanikul (Mihkel Mutt, Rein Raud, Maarja Kangro ja Andrei Ivanov) on nädala jooksul kokku seitseteist avalikku esinemist. Üldse kokku saab messinädala jooksul näha eestlasi esinemas enam kui neljakümnel korral.

Pärast messi läheb aga lahti meeleolukas Eesti kirjanduse festival «EstLitFest», mis toimub 13. ja 14. aprillil Notting Hillis, Coronet Print Roomis. Festivali kava on tihe – esinevad eesti ja Ühendkuningriigi kirjanikud ja muusikud, esitletakse värskelt inglise keeles ilmunud eesti kirjandust, pakutakse maitseid eesti köögist.

Festivali kohta leiab põhjaliku info aadressilt: www.estlit.ee/estlitfest2018

Eesti esinejate tutvustused ja kava on tänasest leitavad veebilehelt: www.estlit.ee/lbf2018

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles