Ecuadoris sai plahvatuses surma kolm ja haavata seitse sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast jaanuarikuist autopommiplahvatust Esmeraldases.
Pärast jaanuarikuist autopommiplahvatust Esmeraldases. Foto: JUAN RUIZ/AFP

Ecuadori põhjaosas sai teisipäeval omavalmistatud lõhkeseadeldise plahvatuses surma kolm patrullkäigul olnud sõdurit ja veel seitse haavata, teatas armee.

Rünnak leidis aset Colombia piiri ääres asuvas Esmeraldase provintsis.

Sõjaväe teadaandes ei täpsustatud, kes rünnaku võis korraldada, kuid piirkonnas on täheldatud üha hoogustuvat uimastijõukude tegevust.

President Lenin Moreno mõistis rünnaku hukka ja lubas, et valitsus jätkab hoopide andmist organiseeritud kuritegevusele.

Moreno teatas sel nädalal, et saadab piirialadele turvalisuse tagamiseks 12 000 lisasõdurit, mis on umbes kümme protsenti riigi julgeolekujõudude koguarvust.

Esmeraldase linnas plahvatas 27. jaanuaril politseihoone juures võimas autopomm. Plahvatuses said vigastada 28 julgeolekutöötajat ja tsiviilisikut. Ecuadori võimud süüdistasid plahvatuse korraldamises Colombia endisi vasaksisse, kellest mitmed on asunud Mehhiko narkokartellide teenistusse.

Colombia valitsus ja riigi viimane sissirühmitus Rahvuslik Vabastusarmee (ELN) jätkasid eelmisel nädalal Ecuadori pealinnas enam kui kahe kuu pikkuse vaheaja järel rahukõnelusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles