Kas Schumacherist piisab Saksamaa GP päästmiseks?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes'  German driver Michael Schumacher  drives at the Hockenheimring circuit on July 22, 2012 in Hockenheim during the German Formula OneGrand Prix.  AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
Mercedes' German driver Michael Schumacher drives at the Hockenheimring circuit on July 22, 2012 in Hockenheim during the German Formula OneGrand Prix. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF Foto: DIMITAR DILKOFF/AFP

F1-sarja ameeriklasest omanikud soovivad igast võistlusnädalavahetusest korraldada tähtsündmuse, mis meelitaks kohale kümneid tuhandeid võidusõidufänne. Pärast aastast vaheaega taas võistluskalendrisse kuuluv Saksamaa GP tõmbab praeguse seisuga ligi aga vaid kärbseid.

Juulis Hockenheimis peetav Saksamaa GP seisab silmitsi probleemiga, kirjutab fänniportaal Judge 13. Nimelt tulevad fännid GP-nädalavahetusele vaatama mõistagi maailma parimate vormeliässade võidukihutamisi, kuid nende meelt tuleb lahutada ka kuningliku sarja vabatreeningute, kvalifikatsiooni ja võidusõidu vahele jääval ajal. Selleks on traditsiooniliselt kavas teiste sarjade võistlused. Saksa GP menüü on selles osas väga lahja.

Traditsiooniliselt käivad vormel-1 karusselliga kaasas sõsarsarjad F2 ja GP3 – teine sealjuures viimast hooaega enne kui selle koha võtab üle F3 sari, kus praegu kihutavad kaks eestlast, Ralf Aron ja Jüri Vips. Saksamaa võidukihutamist aga nende sarjade kalendris pole.

On võistluse korraldajad pärinud, kas nädalavahetust sooviks jagada Saksamaal ülipopulaarne kereautovõistlus DTM? Ei! Eelmisel aastal uurisid Liberty Media omanikud ääriveeri seda võimalust, aga DTMi juht, endine F1 sõitja Gerhard Berger ütles, et nad ei soovi ühegi teise võistluse varju jääda.

Praeguse seisuga on GP-korraldajad kinnitanud vaid ühe kõrvalvõistluse toimumise, milleks on Saksamaa F4-meistrivõistluste etapp. Kuigi tegu on kõige madalama vormeliastmega, on siiski teatav lootus sellega publikut tõmmata, sest vähemalt üks sealne nimi on sakslastele väga hästi tuttav – David Schumacher. Tegu on seitsmekordse F1-maailmameistri Michael Schumacheri vennapojaga, kes teeb tänavu oma debüüdi vormeliroolis. Kas legendaarse võidusõidudünastia liige on aga piisav präänik, et publik raja äärde meelitada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles