Kas allveelaevainsener lükkab ümber Madseni selgitused Walli surma kohta?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopenhaageni kohtus tehtud joonistus. Vasakul Peter Madsen ja paremal seisab püsti prokurör Jakob Buch-Jepsen
Kopenhaageni kohtus tehtud joonistus. Vasakul Peter Madsen ja paremal seisab püsti prokurör Jakob Buch-Jepsen Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Taanis Kopenhaagenis jätkub täna, 21. märtsil kohus leiutajast allveelaevniku Peter Madseni üle, keda süüdistatakse rootslannast vabakutselise ajakirjaniku Kim Walli mõrvas.

Prokurör  Jakob Buch-Jepsen üritab kohtule tõestada, et 47-aastane Madsen oli 30-aastase Walli mõrvaks valmistunud, viies tapariistu oma allveelaeva, ta piinas naist ja tappis ta külmavereliselt, teatab iltalehti.fi.

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: NIELS HOUGAARD/AP/Scanpix

Uurimine näitas, et Madsen kutsus ajakirjaniku oma allveelaevale UC3 Nautilus 10. augustil 2017 ja oletatavalt tappis ta kas sama päeva hilisõhtul või 11. augusti 2017 varahommikul. Kuritöö peitmiseks uputas leiutaja oma allveelaeva, mille asukoht Taani politsei sukeldujate poolt kindlaks tehti ja mis asitõendina pinnale toodi.

10. augustil 2017 tehtud foto, millel on UC3 Nautilus pardal näha Peter Madsenit ja Kim Walli
10. augustil 2017 tehtud foto, millel on UC3 Nautilus pardal näha Peter Madsenit ja Kim Walli Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Madseni teatel leidis allveelaevas aset õnnetus, ta on seni eitanud Walli tapmist, kuid ta võttis omaks naise surnukeha tükeldamise.

Kim Wall
Kim Wall Foto: TOM WALL/AFP/Scanpix

Täna astub Madsen tunnistajapinki, homme, 22. märtsil kuulatakse tunnistajatena üle veel 37 inimest. Tunnistajate kuulamised peaksid kestma kuus päeva, viimane päev on 3. aprill.

Põhiliseks tunnistajaks on Taani mereväe väga kogenud allveelaevainsener Ditte Dyreborg, keda peetakse sellel alal parimaks.

Taani meedia teatel peaks Dyreborg lükkama kohtus ümber Madseni selgitused tema allveelaeva ja Walli elukaotuse kohta.  

Madsen on Walli surma seni põhjendanud oma allveelaeva tehniliste probleemidega, kaasa arvatud sissepääsuluugi halva seisundiga.

Taani politsei uurimas Kopenhaageni sadamas miniallveelaeva UC3 Nautilus
Taani politsei uurimas Kopenhaageni sadamas miniallveelaeva UC3 Nautilus Foto: Jacob Ehrbahn/AP/Scanpix

Kopenhaageni kohus peaks Madseni kohta karistusotsuse langetama 25. aprillil, prokurör Jakob Buch-Jepsen nõuab allveelaevnikule eluaegset vangistust.

Prokurör Jakob Buch-Jepsen
Prokurör Jakob Buch-Jepsen Foto: Stine Tidsvilde/AP/Scanpix
Peter Madsen
Peter Madsen Foto: BAX LINDHARDT/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles