Täna toimub Rein Müllersoni uue raamatu esitlus (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein  Müllerson.
Rein Müllerson. Foto: TLÜ

Täna, 21. märtsil algusega kell 16 toimub Tallinnas Solarise Apollos Rein Müllersoni äsja ilmunud raamatu «Uue maailmakorra koidik» esitlus. Autoriga vestleb Ahto Lobjakas.

Rein Müllerson analüüsib raamatus pärast külma sõja ajajärku tekkinud uut rahvusvaheliste suhete süsteemi. See on viinud potentsiaalsete suurvõimude tekkeni, tekitanud globaalse rivaliteedi, rahvusvahelise terrorismi ja nõrgestanud järk-järgult ainsat alles jäänud hegemoonilist külma sõja järgset riiki, USA-d. Kommunismi kokkuvarisemisele järgnenud idealism on hajunud ja külma sõja aegne võistlus liberaalse kapitalismi ja kommunismi vahel on asendunudrivaliteediga, mille saab lahendada ainult rahvusvaheliste seadustega kehtestatud tasakaal. Professor Rein Müllerson visandab 21. sajandi uue geopoliitika ees seisvad väljakutsed.

«Uue maailmakorra koidik» ilmus algselt 2017. aastal inglise keeles, eestikeelse tõlke tegi Lauri Liiders, avaldas Tänapäev.

«Uue maailmakorra koidik»
«Uue maailmakorra koidik» Foto: Raamat
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles