KAART Ülevaade raudteeülesõitudest Eestis

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiõnnetus Kulnas.
Rongiõnnetus Kulnas. Foto: Snder Ilvest

Eesti Raudtee tahab kõik ülesõidud katta nii hoiatava foori kui ka tõkkepuuga, sest viimasel ajal on juhtunud raudteel palju liiklusõnnetusi.

Veebruarikuus juhtus raske õnnetus Kulnas raudteeülesõidul, kus joobes veokijuht keeras ette reisirongile ja vigastada sai 9 inimest. Täna aga sõitis Sauel reisirongile ette kaubik. Õnnetusi on juhtunud ka jalakäijatega.

Ohtlikud ülesõidud on Eesti Raudtee juhatusel olnud juba varasemalt arutelu all ja eelmisel aastal vastuvõetud otsus nägi ette, et kõik kolmanda kategooria ülesõidud tähistatakse kas valgusfoori või tõkkepuuga. Pärast õnnetust Kulna ülesõidul otsustas juhatus, et ülesõitude olukorra parandamine peab olema täielik ja katta tuleb kõik ülesõidud nii foori kui ka tõkkepuuga.

Eesti Raudteel on praegu kokku 152 ülesõitu, millest 40 on juba tõkkepuuga varustatud

Raudteeülesõidud jagunevad kolme kategooriasse: I kategooria ülesõidukohad on tähistatud nii valgusfoori kui ka tõkkepuuga. II kategooria ülesõit on tähistatud valgusfoorig ja III kategooria ülesõitudel ei ole valgusfoori ega tõkkepuud.

Postimees kandis kõik raudteeülesõidukohad kaardile:

Rongid
Rongid Foto: Postimees.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles