Nipid, mida tasuks enne tubase taimekasvatusega alustamist teada

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küllaldaselt niiskust vajavad kõik tubastes tingimustes kasvama pandud maitsetaimed ja köögiviljad.
Küllaldaselt niiskust vajavad kõik tubastes tingimustes kasvama pandud maitsetaimed ja köögiviljad. Foto: Mailiis Ollino

Kevad on käes ja paras aeg mõni taim kodusele aknalauale idanema panna, et vitamiinirikas salat või muu maitseroheline käepärast võtta oleks. Või miks mitte tomatitaimedki ise kasvatada? Mida tasuks enne tubase taimekasvatusega alustamist teada?

Isaga kahasse Weiss Aiand OÜd vedav Mirko Metsaoru jagas hea meelega oma nippe algajale taimekasvatajale. “Meil kasvuhoones olid juba tomatid tükk aega tagasi maas ja kobaradki küljes, detsembris juba külvasime. Aga kodustes tingimustes ongi just nüüd hea tomatit ette kasvatama hakata, “ rääkis Metsaoru, kelle sõnutsi tuleks tomatitaime toas ette kasvatada umbes 60–70 päeva.

Tomatiseemnete valik on meeletult lai ja näiteks ehituspoest õiget seemet otsides tuleks kindlasti vaadata, kui palju saaki konkreetne tootja grammides lubab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles