Politsei: mullu esitati Eestis 116 rahvusvahelise kaitse taotlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao pagulaskeskus.
Vao pagulaskeskus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) andmetel esitati Eestis möödunud aasta jooksul 116 rahvusvahelise kaitse taotlust, neile lisanduvad Euroopa Liidu rändekava alusel Eestisse saabunud kvoodipagulased.

PPA pressiesindaja ütles BNS-ile, et möödunud aastal esitati Eestis kokku 116 rahvusvahelise kaitse taotlust, kusjuures enim esitasid taotlusi Ukraina, Venemaa ja Gruusia kodanikud. Ta selgitas, et tegemist on inimestega, kes tulid Eestisse ise ning esitasid siin varjupaigataotluse. Möödunud aastal anti Eestis pagulase või täiendava kaitse staatus kokku 15 inimesele ning perekonnaliikme elamisloa sai 23 inimest.

PPA andmed erinevalt märgatavalt teisipäeval avalikustatud Eurostati andmetest, mille kohaselt esitati Eestis mullu 180 varjupaigataotlust.

PPA pressiesindaja selgitas andmete erinevust asjaoluga, et erinevalt Eesti siseriiklikust statistikat arvestab Eurostat esmaste varjupaigataotlejate hulka ka ümberpaigutatud inimesi. Ka hõlmab Eurostati statistika vaid esmakordseid taotluse esitajaid. See tähendab, et Eurostati andmetes ei kajastu korduvtaotlused. Lisaks ümardab Eurostat numbreid.

Eurostati andmetel olid mullu Eestist varjupaika küsinud 180 inimesest 80 Süüria, 15 Venemaa ja kümme Ukraina kodakondsed. Eurostati andmetel esitati tunamullu Eestis 150 varjupaigataotlust, mis tähendab, et aastases võrdluses on Eestis esitatud varjupaigataotluste arv kasvanud 21 protsenti.

Siseministeeriumi andmetel esitati möödunud aastal Eestis 84 varjupaigataotlust.

Euroopa Liidu rändekava alusel paigutati eelmine aasta Eestisse ümber 79 inimest ning 19 inimest asustati sama kava alusel ümber. Seega saabus Euroopa Liidu rändekava alusel kokku 98 inimest. Enamus neist on Süüria kodanikud. Kvoodipagulastest sai 48 pagulase staatuse ja 50 täiendava kaitse staatuse.

Siseministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et möödunud aasta jooksul esitati Euroopa Liidu rändekava alusel kokku 276 varjupaigataotlust, neist osa jäid rahuldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles