Junckeri «okseleajav» õnnitlus Putinile ärritas britte (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker ja Vladimir Putin 2016. aasta juunis Peterburis.
Jean-Claude Juncker ja Vladimir Putin 2016. aasta juunis Peterburis. Foto: Sergei Gunejev / Sputnik / Scanpix

Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri õnnitlussõnad Vladimir Putinile presidendivalimiste võidu puhul olid nii soojad, et jõudsid uudistesse, kus nii Politico portaal kui Briti päevaleht The Times kasutasid juba pealkirjas väljendit «okseleajav».

«Õnnitlused teile tagasivalimise puhul, president Putin. Ma olen alati öelnud, et positiivsed suhted ELi ja Venemaa vahel on võtmetähtsusega meie kontinendi julgeolekule. Meie eesmärk peaks olema ühise üle-Euroopalise julgeolekukorra taastamine,» kirjutas Juncker Vene presidendile päev pärast seda, kui ka ELi välisministrid olid arutanud Salisbury keemiarünnakut.

Britid ei suutnud mõista, kuidas sellist juttu saab praegu ajada. Arutati, kas alkolembese mainega Juncker võis olla Putinile kirjutades täis, Brexiti pooldajad leidsid oma seisukohale kinnitust ja vastased väljendasid kahtlust oma senistes vaadetes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles