Geenidoonorlus tekitab suurt elevust

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski andis teisipäeval avapaugu 100 000 geenidoonori kogumisaktsioonile, loovutades 6 milliliitrit verd.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski andis teisipäeval avapaugu 100 000 geenidoonori kogumisaktsioonile, loovutades 6 milliliitrit verd. Foto: Sille Annuk

Teisipäeval hakkas geenivaramu koguma uute geenidoonorite nõusolekuid, mispeale huviliste tulv registreerimiseks avatud veebilehe kinni jooksutas.

«See on nii tore, et huvi on nii suur!» rõõmustas eile lõunal Eesti geenivaramu teabejuht Annely Allik. «IT-osakond just vaatas, mis on kõige populaarsemad kellaajad registreerimiseks, ja võiks öelda, et igal ajahetkel on vähemalt 600–1000 inimest, kes üritavad vajutada nuppu «allkirjasta nõusolek»,» rääkis Allik. Kui veebilehel geenidoonor.ee oli registreerimine ööpäev avatud olnud, oli end registreerinud 4600 inimest. Eile õhtuks oli uusi doonoreid kogunenud juba ligi 6500.

«Me panime juba üles kaks korda võimsama serveri, kui esialgu soovitati. Serverivõimsust sai praegu just veel täiendatud ja nüüd ei tohiks veebileht enam kedagi ootele jätta,» sõnas Allik eile õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles