Saadik soovib Valga sünnitusosakonna sulgemist arutada volikogus (3)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Randver.
Rein Randver. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu saadiku ja Valga vallavolikogu liikme Rein Randveri (SDE) kinnitusel tuleb Valga haigla sünnitusosakonna kinnipaneku küsimuses anda sõnaõigus ka volikogule.

Avalikuks tulnud plaan sulgeda Valga haigla sünnitusosakond riivab Ranveri sõnul kohalike inimeste huve ja läheb vastuollu Eesti regionaalpoliitiliste sihtidega.

Ta lisas, et enne kui  Valga haigla nõukogu hakkab otsuseid langetama, peaksid nad pidama nõu kogukonnaga ja käsitlema sünnitusosakonna tulevikku põhjalikult ka volikogus.

Randveri sõnul on ta isiklikult seda meelt, et Valgas peab sünnitusabi jätkuma. «Sama seisukohta jagavad väga paljud piirkonna inimesed. Seda enam tuleb lahti rääkida, millised argumendid on nii haigekassal, Valga haiglal endal kui ka Tartu Ülikooli kliinikumil,» sõnas Randver, kes on ka riigikogu Valgamaa toetusrühma esimees.

Valga naiste jaoks tähendaks siinse sünnitusosakonna sulgemine seda, et neil tuleb sõita sünnitama Tartusse. «Meil on maakonnas piirkondi, kust Tartusse jääb rohkem kui sada kilomeetrit,» lisas Randver.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles