Neli tähtsat küsimust Balti võrkpalliliiga finaalturniiri eel

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas kodupubliku ees mängimine osutub Saaremaa trumbiks või valmistab neile hoopis karuteene?
Kas kodupubliku ees mängimine osutub Saaremaa trumbiks või valmistab neile hoopis karuteene? Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna ja homme selgitatakse Kuressaares 13. korda Baltimaade tugevamad võrkpalliklubid. Esimest aastat kõrgeimas sarjas kaasa lööv Saaremaa meeskond on tekitanud kodukandis tõelise võrkpallibuumi: mõlema päeva mõlemale mängule oodatakse täismaja ehk 1500 pealtvaatajat. Postimees otsis otsustavate mängude eel vastust neljale paeluvale küsimusele.

Tänases esimeses poolfinaalis lähevad vastamisi Saaremaa ja Rakvere. Kuigi Lääne-Virumaa klubi peatreener Andres Toode ütleb, et neile sobib saarlastega mängimine kenasti, on mõlemad senised kohtumised lõppenud finaalturniiri võõrustaja 3:0 võiduga. Niisiis, kas Saaremaa peaks olema tänavuse karikavõistluste ja põhiturniiri võitjana teistest konkurentidest üle? «Rakvere jõud neile peale ei hakka, see on selge,» arvab Pärnu juhendaja Avo Keel julgelt. «Aga ega Saaremaa Kaasani Zeniit kah ole.»

Tõsi, saarlased on tänavu pidanud peaaegu kümme tasavägist mängu, mis näitab nende haavatavust. Punkt punkti heitlustest olid meeldejäävamad kahtlemata karikafinaal, kus tuldi Tartu vastu kaotusseisust välja ja võideti, ning noore klubi mõlemad senised kaotused, mis saadi põhiturniiril Selverilt ja Jekabpilsilt. «Haigused on meeskonnast läbi käinud, eks näis, kes millises seisus on. Meil on mitu plaani ja käitume vastavalt olukorrale operatiivselt,» sõnas Saaremaa loots Urmas Tali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles