Video: soomlanna jäi segastel asjaoludel AÜE printsessiga kadunuks (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Jauhiainen sotsiaalmeedias jagatud tagaotsimiskuulutusel.
Tiina Jauhiainen sotsiaalmeedias jagatud tagaotsimiskuulutusel. Foto: Kuvatõmmis

Jahiga India ranniku lähedal viibinud soomlanna Tiina Jauhiainen  jäi segastel asjaoludel kadunuks koos Araabia Ühendemiraatide (AÜE) asepresidendi ja peaministri tütre, printsess Sheikha Latifaga.

Soome välisministeerium kuulutas Jauhiaineni ametlikult kadunuks 11. märtsil. Enne seda ei õnnestunud pereliikmetel temaga kontakti luua enam kui nädal.

41-aastane Jauhiainen sai tema pere teatel Sheikha Latifaga tuttavaks, kui asus tööle tema eratreenerina. Naistest said head sõbrannad ning 33-aastane Latifa olevat soomlannale rääkinud, et plaanib Dubaist põgeneda, sest tema vabadust AÜEs piiratakse.

Briti humanitaarorganisatsiooni Detained in Dubai juhi Radha Stirlingi sõnul kaotati naiste ja nendega jahil viibinud Prantsuse-USA kodaniku  Hervé Jaubertiga side pärast talle 4. märtsil tehtud hädakõne, milles printsess teatas, et kuuleb lähedal tulistamist. Nad kadusid kolmeks nädalaks. 

Jahi viimane teadaolev asukoht oli rahvusvahelistes vetes. Helsinki Timesi andmetel plaanisid nad Mumbaist lennata USAsse. 

Stirlingi sõnul informeeris Jaubert teda enne reisi, et seltskond suundub USAs registreeritud jahil Indiasse, et printsess AÜEst välja smugeldada. Ühele USA advokaadile saadetud videos, kirjeldas Sheikha Latifa põhjusi, miks ta soovib põgeneda. Korralduse selle avaldamiseks andis ta enda kadumise või surma puhul.

Latifa väitis videos, et tegu pole tema esimese katsega põgeneda. Ta olevat seda üritanud ka 2002. aastal, mis päädis kolmenädalase vangistuse ja piinamisega.

Jauhiaineni kadumise asjaolude väljaselgitamiseks algatati rahvusvaheline juurdlus.

Stirling säutsus täna Twitteris, et Jauhiainen ja Jaubert on leitud ja teel koju, kuid ei selgitanud nende leidmise asjaolusid. Teada pole ka, kas nendega koos leiti ka Sheikha Latifa.

Detained in Dubai teadaandes seisis, et lähedaste kinnitusel vabastati Jauhiainen ja Jaubert AÜE poolt, mis näib kinnitavat, et nad peeti ebaseaduslikult kinni. 

AÜE, kaasa arvatud Sheikha Latifa isa, AÜE asepresident ja peaminister ning Dubai liider Šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, juhtumit kommenteerinud pole. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles