Eesti Noorte Puhkpilliorkester peab väärikat sünnipäeva

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Noorte Puhkpilliorkester
Eesti Noorte Puhkpilliorkester Foto: Eesti Noorte Puhkpilliorkester

Eesti vanim üle-eestiline noorte kollektiiv Eesti Noorte Puhkpilliorkester (ENPO) tähistab Estonia Kontserdisaalis 8. aprillil algusega kell 14 oma 45. tegutsemisaastat tasuta kevadkontserdiga «Helisev muusika hingepillidel». Kaasa teevad saksofonikvartett Quattro Quarti ja mitmed solistid orkestrist. Orkestrit juhatavad ENPO pikaaegsed dirigendid Aavo Ots, Harry Illak ja Ott Kask.

Praegune Eesti Noorte Puhkpilliorkestri peadirigent Sirly Illak-Oluvere märgib: «Kontsert tõotab tulla eriline kuna kaasa teevad valdav osa ENPO peadirigente läbi aegade ning esitusele tulevad teosed, mis on olnud olulised nii orkestrile kui mulle. Peale selle kuuleb katkendit armastatud eesti helilooja Pärt Uusbergi teosest «Eestimaa Atmosfäärid», mille esiettekanne toimus Nordea Kontserdimajas detsembri lõpus EV 100 pidustuste raames.»

Eesti Noorte Puhkpilliorkester (ENPO) on 1972. aastal asutatud Vabariikliku Noorte Puhkpilliorkestri õigusjärglane. Vabariikliku Noorte Puhkpilliorkestri asutaja ja peadirigent oli Ilmar Tõnisson. 2013. aasta sügisel valis Eesti Kooriühingu muusikanõukogu ENPO peadirigendiks Sirly Illak-Oluvere. Orkestri projektijuht on Maria Mägar.

ENPO on tulevaste professionaalsete puhkpillimängijate orkestrikool. Orkestritöös soovitakse parima lõpptulemuse saavutamiseks kehtestada kõrge nõudlikus. Kontserdikavades eelistatakse mängida valdavalt sümfoonilist puhkpillimuusikat. Teiste hulgas on olnud orkestri dirigentideks Ott Kask, Harry Illak, Aavo Ots, Valdo Rüütelmaa, Jaan Ots, Riivo Jõgi jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles