Donbass muutub Ukrainaks tänu eraomandile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski kuberner Pavlo Žebrivski urgitseb iga päev kohalike inimeste ajudes, et mentaliteeti muuta.
Donetski kuberner Pavlo Žebrivski urgitseb iga päev kohalike inimeste ajudes, et mentaliteeti muuta. Foto: Liis Treimann

Muudame tasapisi Donetski elanike mõttemaailma, et nad igatseksid vähem Nõukogude Liidu ja Venemaa järele, rääkis intervjuus Postimehele Donetski oblasti ärimehest kuberner Pavlo Žebrivski.

-Kaks aastat tagasi rääkisite intervjuus Postimehele, et teie üks peamisi eesmärke on muuta Ukraina kontrolli all olev Donetski oblast palju elamisväärsemaks kui separatistide kontrolli all olev osa ja võita nii Donbassi elanike südameid. Kuivõrd on see õnnestunud?

Minu meeskonna peaeesmärk on kogu Donetski oblasti tagasi Ukraina kontrolli alla võtta. Kõik muu on vahend selle eesmärgi saavutamiseks. Kuni sõja alguseni oli Donetski oblastis makstav keskmine palk Ukrainas kolmandal kohal. Praegu oleme teisel kohal. Kiievis oli mullu keskmine palk veidi üle 11 000 grivna (340 eurot), meil oli 8900 grivnat (275 eurot) ja kolmandana Dnipropetrovski oblastis 8200 grivnat (250 eurot). See näitab, et meie ettevõtted ja meie kaevandused pole tööd peatanud ning inimesed saavad omale ise raha teenida. Isegi Avdijivkas töötab tehas (mõeldud on suurt koksikeemiatehast praktiliselt rindejoonel, Postimees kirjutas tehasest 6.03 – J. P.).

Me hakkasime rajama spordiväljakuid. Kui Donetski oblastis ehitati 1991.–2014. aastal 107 väljakut, siis meie tegime ainuüksi eelmisel aastal 104 väljakut. Teisel pool (peab silmas separatistide kontrolli all olevat Donetski oblastit – J. P.) hakati televisioonis kohe rääkima: las ukrainlased ehitavad Slovjanskis lastele spordiväljakuid, me tuleme nagunii sinna tagasi. Me ehitasime eelmisel aastal kapitaalselt ümber seitse kooli, sellel kevadel veel kolm kooli. Kõigis neis on moodne sisustus, arvutiklassid ja interaktiivsed multimeediavahendid. Selle peale hakati teisel poolel teles rääkima, et see on puhas PR, sest sellist asja lihtsalt ei saa olla! Me oleme avanud 80 noortekeskust. Töötame väga palju just noorte heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles