Eesti suundub esimest korda Prantsuse missioonile

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdur vaatamas kopterist Gao linnale, kuhu plaanitakse teenima saata ka eestlased.
Prantsuse sõdur vaatamas kopterist Gao linnale, kuhu plaanitakse teenima saata ka eestlased. Foto: Christophe Petit Tesson / The Canadian Press / PA Images / Scanpix

Esimest korda pärast ISAFi missiooni lõppu neli aastat tagasi Afganistanis suunduvad Eesti sõdurid tõenäoliselt peagi taas lahingmissioonile, sel korral Prantsusmaa juhitavale operatsioonile Barkhane Põhja-Aafrikas.

Eile otsustas valitsus, et taotleb riigikogult mandaati saata Saheli piirkonnas ehk Mauritaanias, Malis, Burkina Fasos, Nigeris ja Tšaadis käivale operatsioonile umbes jalaväerühma-suurune üksus ehk koos logistilise toega kokku kuni 50 kaitseväelast. Eestlased hakkaksid paiknema Põhja-Malis Nigeri jõe kaldal Gao välibaasis.

Kuigi missiooni on kaalutud juba mitu kuud, on sellele mandaadi taotlemine veninud. Põhjuseks vajalike juriidiliste kokkulepete saavutamine Mali Vabariigiga, et me oma mehi sinna saata saaksime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles