Talgulised võtavad käsile ka kaevud ja tiigid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurmel Vahtra tänava vanal kaevul on kaas peal juba ammu. Kui perenaine Kersti Kattai kuulis, et päästjad soovitavad kaevukaaned kihelkonna värvidesse värvida, kiitis ta mõtte heaks.
Ülenurmel Vahtra tänava vanal kaevul on kaas peal juba ammu. Kui perenaine Kersti Kattai kuulis, et päästjad soovitavad kaevukaaned kihelkonna värvidesse värvida, kiitis ta mõtte heaks. Foto: Sille Annuk

Tartu külje all Ülenurmes elav Kersti Kattai oma vana kaevu enam ei kasuta, sest vesi tuleb nüüd tuppa riigi toega rajatud puurkaevust. «Me ei ole vana kaevuga veel midagi ette võtnud, naabrimemm käib siit oma kanadele vett võtmas,» rääkis perenaine. 

Päästeamet juhib tänavu senisest suuremat tähelepanu kodukandi veekogudega seonduvale ohutusele, sest kodus juhtub palju õnnetusi, eriti laste ja eakatega. Õnnetusjuhtumite vähendamiseks kutsub päästeamet «Teeme ära!» talgupäeva raames rajama veekogude juurde turvaaedu ja kodukaevudele kaasi. 

«Igal aastal suureneb nende õnnetuste hulk, kus inimesed kukuvad kraavidesse, kaevudesse, tiikidesse, basseinidesse või teistesse väiksematesse veekogudesse. Eelmisel aastal moodustasid sellised vette kukkumised 60 protsenti uppumistest,» sõnas päästeameti ennetustöö osakonna veeohutuse ekspert Mikko Virkala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles