Video: kohtunikud lugesid maailmarekordilise õhulennu kukkumiseks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Schlierenzauer
Gregor Schlierenzauer Foto: Jure Makovec/AFP

Austria suusahüppaja Gregor Schlierenzauer lendas Planica lennumäe kvalifikatsioonis maailmarekordit tähistava 253,5 meetri kaugusele, ent kohtunikud lugesid tema hüppe kukkumiseks ning seetõttu tulemus maailmarekordina kirja ei läinud.

Schlierenzauer pani maandumise järgselt käed maha ning kolm kohtunikku viiest lugesid hüppe kukkumiseks. See tähendab, et maailmarekord kuulub jätkuvalt Schlierenzaueri kaasmaalasele Stefan Kraftile, kes hüppas mullu Vikersundis samuti 253,5 meetrit.

Schlierenzaueri sõnul on põhivõistlusel ilmselt raske üle 253 meetri hüpata. «Kõik oleneb tuulest ja kiirusest. Ma usun, et 253 meetrit on võimalik, aga ma pole kindel, kas ka sellest kaugemale,» ütles Schlierenzauer.

Planica lennumäe kvalifikatsiooni võitis norralane Johann Andre Forfang, kes hüppas 241 meetrit. Schlierenzauer oli 253,5 meetriga alles kümnes.

Martti Nõmme hüppas kvalifikatsioonis 183 meetrit ning oli 63., Artti Aigro teenis 151,5 meetriga 65. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles