Politsei pidas kinni kuus kuritegelikku ühendusse kuulumises kahtlustatavat meest (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkriminaalpolitsei hoone.
Keskkriminaalpolitsei hoone. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskkriminaalpolitsei ja Põhja prefektuuri kriminaalbüroo töötajad pidasid teisipäeval kinni kuus meest, keda kahtlustatakse narkootikumide ning salaalkoholi käitlemisega tegelenud kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Kahtlustuse kohaselt moodustasid 52-aastane Oleg ja 44-aastane Eduard 2016. aasta septembri lõpus kuritegeliku ühenduse, mis tegeles Baltikumis ja Skandinaavias salaalkoholi käitlemisega ning suures koguses erinevate narkootikumide müümisega.

Lisaks Olegile ja Eduardile peeti kahtlustatavatena kinni varem narkokuriteo toimepanemise eest karistatud 43-aastane Marko, varem karistamata 56-aastane Sergei, kehtivate karistusteta 51-aastane Aleksei ning isikuvastaste kuritegude toimepanemise eest korduvalt karistatud 32-aastane Timofei. 

Rahvusringhäälingu uudisteportaali andmetel on kinnipeetute seas Eesti kuritegelikus ilmas tuntud Oleg Martovoi ja tema vend Sergei Martvoiga. Kuna tegu on kahtlustatavate mitte süüdistatavatega, pole prokuratuur isikuid avalikustanud.

Keskkriminaalpolitsei talituse juhi Ago Leisi sõnul on need esimesed avalikud menetlustoimingud 2016. aastal alustatud kriminaalmenetluses. «Sel nädalal otsisime läbi ligi 20 erinevat kahtlustatavatega seotud kohta ning koostöös Põhja prefektuuriga jätkame erinevate menetlustoimingute ning tõendite kogumisega,» lisas Leis. 

Riigiprokurör Vahur Verte selgitas, et tänaseks on kinni peetud kahtlustatavad üle kuulatud ja prokuratuur on taotlenud kohtult nende vahistamist. «Kohus hindas seni kogutud tõendeid piisavaks, et kahtlustatavad eeluurimise ajaks vahi alla võtta. Lisaks tõendite kogumisele paneme edasise menetluse käigus olulist rõhku ka kuritegelikul teel saadud tulu tuvastamisele ning konfiskeerimisele,» lisas riigiprokurör Verte.

Kriminaalasja viib läbi Keskkriminaalpolitsei, Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ja juhib Riigiprokuratuur.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles