USA kehtestab piirangud 50 miljardi ulatuses impordile Hiinast (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

USA president Donald Trump kehtestab 50 miljardi dollari väärtuses Hiina kaupadele imporditollid ja annab vastulöögi Ühendriikide intellektuaalse omandi vargusele, teatasid Valge Maja ametnikud neljapäeval.

Uue imporditariifid on suunatud tööstussektorite vastu, «kus Hiina on püüdnud saavutada eelist USA firmadelt ebaõiglaselt tehnoloogiat hankides või neid seda üle andma sundides», ütles Valge Maja majandusnõunik Everett Eissenstat ajakirjanikele.

Trump avalikustab Hiina-vastased kaubandusmeetmed hiljem neljapäeval, andes USA kaubandusesindajale Robert Lighthizerile juhised esitada toodete nimekiri, millele tuleks imporditollid kehtestada, ning astuda Maailma Kaubandusorganisatsioonis (WTO) Hiina vastu samme.

Lisaks antakse USA rahandusministeeriumile korraldus esitada ettepanekud kaitsemeetmete tugevdamiseks investeeringute vastu, mis võivad kahjustada Ühendriikide riiklikku julgeolekut.

Valge Maja ametnike sõnul on tegemist USA viimaste aastakümnete jõupingutuste kulminatsiooniga õhutada Hiinat lõpetama ebaõiglasi kaubanduspraktikaid ja austama turupõhiseid tegevusviise.

«Need dialoogid kukkusid Bushi ja Obama administratsioonide ajal läbi,» ütles Valge Maja nõunik Peter Navarro ajakirjanikele. «Probleem on selles, et antud juhul pole hiinlastega rääkimine odav, see on olnud väga kulukas ja president otsustas viimaks, et peame edasi liikuma.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles