Rahvusooper Estonia sõlmis kokkuleppe etenduste andmiseks Moskva Suures Teatris

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen ooperist "Tannhäuser". Vasakult: Rauno Elp, Heli Veskus ja Mati Turi.
Stseen ooperist "Tannhäuser". Vasakult: Rauno Elp, Heli Veskus ja Mati Turi. Foto: Harri Rospu

22. märtsil sõlmis Estonia teatrijuht Aivar Mäe Moskvas sealse Suure Teatri direktori Vladimir Uriniga kokkuleppe, mille kohaselt annab Rahvusooper Estonia Moskva Suures Teatris etendusi 10.–13. jaanuarini 2019. Ajaloolise teatri 1500-kohalises saalis on moskvalaste ees ooper «Tannhäuser», ballett «Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi» ning ooperigala. 

«Estoonlaste ammune unistus esineda Mosva Suure Teatri laval saab tõepoolest teoks,» ütles rahvusooperi juht Aivar Mäe. «Võtame kaasa 2014. aastal Eesti parimaks tunnistatud lavastuse – ooperi «Tannhäuser», mitmel pool maailmas rännanud ja lapsi rõõmustanud Lumivalgekese-balleti ning anname galakontserdi koos Moskva Suure Teatri solistidega. Kaasa tuleb ka näitus meie tegemistest ja seostest Moskva kultuurieluga,» lisas Mäe.

Kokku saab Estonia etendustest Moskvas osa ligi 6000 külastajat. Selle ringreisiga jõuab lõpule Rahvusooper Estonia poolt Eesti Vabariik 100 auks korraldatud külalisetenduste programm, mille raames on juba tutvustatud Eesti ooperi- ja balletikunsti lähinaabritele Soomes, Lätis, Leedus ja Peterburis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles