Mikser tahab Magnitski nimekirjas olevatele isikutele sissesõidukeeldu

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Sven Mikser.
Välisminister Sven Mikser. Foto: Eero Vabamägi

Välisminister Sven Mikser esitab valitsusele ettepaneku kehtestada rahvusvahelise sanktsiooni seaduse alusel piiravad meetmed 49 niinimetatud Magnitski nimekirjas olevale inimesele.

Mikser ütles, et otsustas esitada valitsusele ettepaneku sanktsioonide kehtestamiseks inimõiguste ränkade rikkumiste eest, et juhtida tähelepanu rahvusvahelise õiguse rikkumise järjest sagenevamatele juhtumitele. «Sellisele jõupoliitika eskaleerimisele, mida me oleme viimasel ajal pidanud kogema, tuleb reageerida ning kasutada selleks kõiki nii riigisiseses kui rahvusvahelises õiguses ettenähtud võimalusi,» rõhutas minister.

Mikser viitas ka inimõiguste olukorra halvenemisele Euroopa lähinaabruses viimaste kümnendite jooksul. «EL ja liikmesmaad peavad reageerima olukorra halvenemisele meie naabruses ning panustama stabiilsuse ja julgeoleku tagamisele ELi piiridel. Eesti on kindlasti üks neist, kes on valmis tegutsema,» ütles välisminister.

Minister lisas, et reeglitel põhineva maailmakorra õõnestamine ei ole aktsepteeritav ning seda arvestades on otsustanud välisministeeriumi rahvusvahelise sanktsiooni seadusest tulenevaid võimalusi kasutades võtta eelnõu valitsusse viimise enda peale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles