Suur armastus, veel suurem süü (2)

Põim Kama
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kyra (Maria Annus) ja Tomi (Tõnu Oja) füüsiline distants rõhutab varjatud erootikat.
Kyra (Maria Annus) ja Tomi (Tõnu Oja) füüsiline distants rõhutab varjatud erootikat. Foto: Gabriela Liivamägi

Juba möödunud sügisel jõudis Vanemuise teatris kuidagi märkamatult ja suurema kärata publiku ette uuslavastus, mis on seejärel olnud pea kogu hooaja vältel välja müüdud. Selleks on David Hare’i näidendil põhinev ning Jüri Lumiste lavastatud kammerlik tundedraama «Teineteiseta», mille osades Maria Annus, külalisena Tõnu Oja ja Karl Laumets.

Publikuedu põhjuseks on ajatu armastusteema kõrval kindlasti ka peaosatäitjate valik ning Hare´i meisterlik dramaturgia, mida lavastajagi teenitud austusega kohtleb. Nii näitekirjaniku kui stsenaristina enesele maailmanime teinud sir David Hare´i tekste iseloomustab kesksete karakterite psühholoogilise ja emotsionaalse sügavuse kõrval ka tundlik sotsiaalne närv, mis võimaldab üksiku läbielamisi võimendada üldisele. Miks tasub Vaneuisesse pilet soetada, sellest kirjutabki Põim Kama. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles