Eesti otsustab Vene diplomaatide väljasaatmise nädala alguses (15)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks lubadusele, et Eesti kaalub solidaarsusest Vene diplomaatide väljasaatmist, sai Theresa May peaminister Jüri Rataselt meeneks pildi nende kahe sügisesest ühisvisiidist Tapale, kus teenib brittide juhitav NATO eelpaigutatud pataljon.
Lisaks lubadusele, et Eesti kaalub solidaarsusest Vene diplomaatide väljasaatmist, sai Theresa May peaminister Jüri Rataselt meeneks pildi nende kahe sügisesest ühisvisiidist Tapale, kus teenib brittide juhitav NATO eelpaigutatud pataljon. Foto: Xinhua / Sipa USA / Scanpix

Eesti valitsuses on Vene diplomaatide väljasaatmine tõsiselt arutlusel ja tuleva nädala alguses võib selles küsimuses kuulda konkreetseid vastuseid, lubas peaminister Jüri Ratas eile pärast ELi ülemkogu lõppu Postimehele.

Küsimusele, kas Eesti vaeb veel mingeid vastusamme seoses sellega, et Venemaa korraldas Inglismaal Salisburys närvigaas Novitšokiga rünnaku endise topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia vastu, vastas Ratas: «Välisminister on täna (eile, toim) öelnud, et tal on Magnitski nimekirja osas ettepanekuid valitsusele ja ma arvan, et see on õige suund.»

Välisminister Sven Mikser esitas eile valitsusele ettepaneku kehtestada sissesõidukeeld 49 inimesele, kes seisavad nn Magnitski nimekirjas. See 2009. aastal Venemaa vanglas tapetud korruptsioonivastase aktvisti Sergei Magnitski juhtumiga seotud nimekiri sisaldab teiselpool idapiiri räigeid inimõiguste rikkumisi toime pannute nimesid.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles