Elon Musk kustutas Facebooki (6)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla looja Elon Musk ütles, et norrakatel on õigus pahane olla.
Tesla looja Elon Musk ütles, et norrakatel on õigus pahane olla. Foto: JOE SKIPPER/REUTERS

Elon Musk on ilma suurema tseremooniata kustutanud nii Tesla kui SpaceX'i Facebooki lehed, liitudes seeläbi #deletefacebook liikumisega, mis viimasel nädalal lahvatanud andmeskandaaliga on erilise hoo sisse saanud.

Üleskutsed Facebooki konto kustutamiseks on terve viimase nädala avalikkuses ringelnud ajendatuna nädal tagasi avalikuks saanud andmelekkest, millega omandas Briti andmeanalüüsifirma Cambridge Analytica 50 miljoni Facebooki kasutaja andmed, vahendab CNN Money.

Eile liitus #deletefacebook liikumisega ka tehnoloogiaettevõtja Elon Musk, kes kustutas nii Tesla kui SpaceX'i lehed Facebookist. Väidetavalt sai kõik alguse reedehommikusest mõttevahetusest Twitteris, kus Musk vastas laialdaselt jagatud säutsule, mis kutsus inimesi oma Facebooki kontosid ja lehti kustutama. «Mis see Facebook üldse on?» teravmeelitses Musk.

Seepeale soovitaks üks Twitteri kasutaja ka Muskil SpaceX'i Facebooki lehe ära kustutada, mispeale vastas Tesla looja, et ta «ei olnud teadlik», et selline leht üldse eksisteerib. Kui talt küsiti, kas ta kustutaks ka Tesla Facebooki lehe, vastas Musk: «Kindlasti. See näeb niigi mannetu välja.» Reede keskpäevaks olid mõlemad lehed, millel kummalgi oli üle kahe miljoni jälgija, Facebookist kadunud.

«Ma ei kasuta [Facebooki] ja ei ole seda kunagi teinud, mistõttu ei arva ma, et olen mingi märter või et mu ettevõtted nüüd tohutut kahju kannataks,» kirjutas Musk hiljem oma Twitteri kontol. Ühtlasi märkis ta, et tema ettevõtted ei osta oma Facebooki postitustele liiklust peale, mistõttu... «Ma ei hooli sellest.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles